Sparekassen Kronjylland bygning arkitektur pengeinstitut

SDC Academy – når eleven er parat, skal læreren være der

For et pengeinstitut i dagens Danmark er it-sikkerhed et centralt og evigt hot emne. Det handler ikke kun om at fremstå som en troværdig samarbejdspartner for kunderne, det handler også om at leve op til krav og reguleringer, der kommer fra tilsynsmyndighederne.

Carsten Rohde, IT-direktør i Sparekassen Kronjylland:

-      Det er vigtigt, at alle vores 700 medarbejdere kan agere sikkerhedsmæssigt forsvarligt i deres daglige arbejde med kunderne.

De mange medarbejdere er fordelt på 51 filialer og efter mange nyansættelser og en række fusioner med andre pengeinstitutter, er der i medarbejdergruppen mange forskellige kulturer – det har derfor været vigtigt, at alle fik den samme viden, og at der var enighed om, hvordan man agerer sikkerhedsmæssigt korrekt.

SDC udviklede i samarbejde med bl.a. Sparekassen Kronjylland et eLearningprogram som instruerede pengeinstitut medarbejdere i IT-sikkerhed.

IT_Sikkerhedskurset består af instruktioner, eLearning, video og en afsluttende quiz. Emnerne der gennemgås er sikker adfærd med bl.a. NemID, mail, sociale medier, koder, downloads, offentlige rum og fortrolige data.

Programmet er en del af SDC’s læringsportal SDC Academy hvor medarbejderne i SDC’s pengeinstitutter kan lære om brugen af SDC’s systemer. Medarbejderne kan tage lektionerne, når det passer bedst ind i deres daglige arbejde og det er muligt for ledelsen at følge op på om alle medarbejder i de relevante grupper, har været inde og gennemføre kurset.