Hold dig opdateret på sidste nyt fra SDC på din mobiltelefon, tablet eller computer.

Ny bank vælger SDC

I løbet af 2017 åbner en helt ny bank i Norge, Næringsbanken (Erhvervsbanken), som har valgt SDC som IT-leverandør. Banken har fokus på små og mellemstore virksomheder (inkl. landbrugsmarkedet) og lægger stor vægt på opfølgning og på at være til stede for deres kunder.

Holdet bag Næringsbanken har siden sommeren 2016 arbejdet på at etablere en ny erhvervsbank i Innlandet i Norge (Hedmark og Oppland). Ly Invest AS, der ejes af Ly Forsikring AS, er projektselskabet som vil etablere Næringsbanken. Ansøgning om licens er udarbejdet og sendt til Finanstilsynet og selskabet skifter navn til Næringsbanken, så snart tilladelsen udstedes. Både logo og profil er klar, og initiativtagerne fra Ly forsikring AS, Jan Tore Meren, Vegard Sæten og Øystein Snuggerud er utålmodige og ivrige efter at komme ordentlig i gang.

Hvorfor SDC?
- Vi valgte SDC blandt andet, fordi de har flere kunder, som er lokale banker, og vi tror, at vi vil blive en aktør på linje med de andre lokale SDC-banker. Andre it-leverandører var naturligvis også overvejet, men hvis vi valgte en anden leverandør end SDC, ville det kræve mere udvikling fra os. Hos SDC tager de sig af udviklingen, fortæller bankens administrerende direktør, Øystein Snuggerud.

- Vi er overbeviste om, at vælge SDC som it-partner, er et trygt valg. IT skal ikke være en udfordring - SDC har en god historik og leverer driftskvalitet og pålidelighed. Vi mener, at SDC er en spiller, der vil være en vigtig partner i fremtiden. At kunne dele omkostningerne med flere andre er naturligvis også noget, der har vejet tungt, og har bidraget til at valget endte på SDC, afslutter bank chef, Vegard Sæten.

En "full-service" bank med fokus på erhvervs- og landbrugsmarked
Næringsbanken er rettet mod det samme kundesegment som Ly Forsikring AS, og det lægges op til et samarbejde mellem de to selskaber, som kunderne vil drage fordel af. Ly Forsikring AS har siden etableringen i 2013, haft en meget god vækst og har en årlig forsikrings portefølje på ca. 165 mio. ved udgangen af 2016. Ly Forsikring AS har mere end 30 medarbejdere på fem kontorer i Norge og et hovedkontor i Moelv.

Den nye Næringsbanken vil have fokus på erhvervs- og landbrugsmarkedet. Markedet er indledningsvis Hedmark og Oppland, men efter hånden som banken vokser, vil den også have nationale ambitioner. Banken etableres som en "full service" bank og vil være en totalleverandør af bank og finansielle tjenesteydelser til erhvervslivet.

 

Fra venstre: Øystein Snuggerud (administrerende direktør i Næringsbanken), Peter Vilson (Presales Manager, SDC), Jan Tore Meren (Styreleder i Næringsbanken) og Rune Skånøy (KAM Norge, SDC)

Kontrakt signert med ny norsk bank