SDC indgår samarbejde med ti norske lokalbanker

SDC har indgået aftale med ti samarbejdende norske lokalbanker i sammenslutningen ”Lokalbank”. Aftalen indebærer, at de ti lokalbanker fortsætter med at benytte SDC som leverandør af banksystemer til kernebank-systemer. De ti banker har siden 2005 været tilknyttet SDC via den norske Eika Alliansen, men vælger nu at indgå aftale direkte med SDC. Bankerne indtræder samtidig som aktionærer og medejere i SDC.
 
Bjørn Asle Hynne, Styreleder Lokalbank:  ”Vi har gennem årene haft et godt samarbejde med SDC, som vi ønsker at fortsætte. SDC tilbyder konkurrencedygtige priser og løsninger, som danner et stærkt grundlag for vores forretning. Med aftalen får vi mulighed for at fokusere på vores forretningsudvikling i felleskap med andre nordiske banker og SDC, hvor vi som banker er både eiere og brukere. 

Jesper Scharff, adm. direktør, SDC: ”Vi er meget glade for aftalen med Lokalbank-gruppen. Norge er et vigtigt marked for SDC, og vi ser det fortsatte samarbejde som en bekræftelse af de stordriftsfordele, der ligger i tværnordisk it-udvikling. ”
 
De ti lokalbanker er:

Aasen Sparebank
Askim & Spydeberg Sparebank
Drangedal Sparebank
Nidaros Sparebank
Selbu Sparebank
Sparebank 68 Grader Nord
Sparebanken Din 
Stadsbygd Sparebank
Tolga-Os Sparebank
Ørland Sparebank