Historien om SDC


Det er sket meget, siden SDC blev etableret som foreningen Sparekassernes Datacentraler i 1963. Men idégrundlaget er det samme som dengang: At tilbyde lavere omkostninger for det enkelte pengeinstitut gennem fælles stordrift.

Her er nogle af de største milepæle i SDC's historie.

2000 - 2020

00'erne og 10'erne har på mange måder været præget af den teknologiske udvikling. I 2003 blev driften flyttet til IBM, og SDC bliver i stedet til et udviklingshus. I begyndelsen af det nye årtusinde gik SDC ligeledes fra at være en dansk EDB-central til at være en nordisk IT-leverandør med kunder i Norge, Sverige og på Færøerne. I dag tilbyder vi effektive, brugervenlige og åbne systemer til vores kunder i hele Norden. Det er det, vi forstår ved "A great banking experience at a competitive price". 

Den Gode Bankoplevelse

1980 - 2000

I 80'erne og 90'erne var SDC på mange måder langt forud for sin tid. I begyndelsen af 80'erne havde hvert filial en række terminaler og en lokaldatamat, der holdte styr på programmer, data og trafik til SDC. I 1994 lancerede vi som en af de første i Danmark en netbank, og da internettet i løbet af 90'erne blev udbredt, var vi klar med en "Home Banking" version, vores egen hjemmeside og senere hen en mobilbank. 

Vores løsninger

1960 - 1980

Den 26. marts 1963 blev SDC stiftet under navnet "Sparekassernes Datacentraler" med hovedkontor på Meldahlsgade i indre København. Formålet var at levere elektronisk bogføring med stordriftsfordele til de danske sparekasser. I takt med sparekassernes behov udvides antallet af systemløsninger fra SDC, og med indførelsen af online-teknikken i begyndelsen af 1970-erne samles alle aktiviteter i København. Knap 10 år efter stiftelsen er stort set samtlige sparekasser med behov for EDB-ydelser tilsluttet SDC, og som årene skred frem, blev pladsen for trang på kontoret i København. I 1978 flyttede vi til vores nuværende lokation i Ballerup.

Logorejsen

Gennem de sidste 60 år har SDC været på noget af en logo- og navnerejse. En rejse der bl.a. afspejler, hvordan vi er gået fra at være en virksomhed med fokus på drift og systemudvikling til danske pengeinstitutter, til i dag at være en moderne IT-virksomhed med fokus på systemudvikling til pengeinstitutter i hele Norden.