SDC byder velkommen til ny norsk kunde

SDC har indgået et nyt strategisk partnerskab i Norge og skal levere kernebankydelser til Fana Sparebank. Dermed føjes endnu en medejer til SDC-fællesskabet. Aftalen er et vigtigt skridt i 2025-strategien om vækst i Norge og viser SDC’s konkurrencekraft på det norske marked.  

SDC har netop indgået aftale med det norske pengeinstitut Fana Sparebank om levering af kernebankydelser. Dermed bliver endnu en norsk sparekasse en del af fællesskabet i SDC.  

Det er en stor dag for os i SDC, og vi er utrolig glade for at byde Fana Sparebank velkommen til SDC. Dette partnerskab er et vigtigt skridt, som understreger mulighederne på det norske marked og viser, at vi er konkurrencedygtige og har en moderne platform og løsninger, som er attraktive på tværs af hele Norden,” siger Torben Finnemann, adm. direktør i SDC. 

SDC har oprustet på det norske marked og har for nyligt også åbnet kontor i Bergen. Og det nye partnerskab passer som fod i hose med virksomhedens nye 2025-strategi, hvor et af fokusområderne netop er at vokse i Norden – herunder særligt på det norske marked.

Indflydelse og moderne kernebanksystem 
Ifølge administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø, har SDC en forretningsmodel der passer til en selvstændig og uafhængig sparekasse af Fana Sparebanks størrelse: 

”SDC’s fællesskabsmodel harmonerer godt med sparekassestrukturen. Valget af leverandør understøtter vores strategi som en selvstændig aktør, og vi får indflydelse på den videre udvikling af kernebankløsningen. Den moderne platform vil styrke vores position som en innovativ bank, der tør gå sine egne veje. Det er vigtigt for os at kunne tilbyde vores kunder smarte og fleksible løsninger”, siger Lisbet K. Nærø.  

Banken har gennemgået en effektiv og meget grundig proces for at lande aftalen. 


”Vi har vurderet de forskellige muligheder og besluttet, at SDC er den strategisk rigtige partner for os. Vi har et fælles mål om at levere fremtidssikre løsninger til vores kunder, og vi ser frem til et godt og spændende samarbejde med SDC”,
 slutter Lisbet K. Nærø.

Aftalen med Fana Sparebank er ifølge Torben Finnemann første skridt på vejen mod at vokse yderligere i Norge. 

”Siden vi vedtog strategien om at vokse i Norge sidste efterår, har vi intensiveret samarbejdet på tværs af organisationen og rykket endnu tættere sammen i bussen med et fælles mål om at indfri vores norske vækstambitioner. Derfor er vi også rigtig glade i dag, fordi det hårde arbejde har båret frugt. Men vi stopper naturligvis ikke her. Vi fortsætter og arbejder videre med de dialoger, vi har med andre interessante pengeinstitutter i Norge. Dialoger, som vi har store forventninger til,” siger Torben Finnemann. 


Erfaring skal bidrage til en vellykket fusion 
Med små og mellemstore pengeinstitutter som målgruppe passer Fana Sparebank godt ind i den øvrige portefølje af pengeinstitutter i SDC. Nu skal Fana Sparebank og SDC sammen finde en dato for, hvornår Fana Sparebank bliver flyttet over på SDC’s platform. Det er en øvelse, som SDC har stor erfaring med gennem en række onboardinger af nye kunder og gennem fusioner efter flere års konsolideringsbølge hos både norske og danske pengeinstitutter. 

Fana Sparebank

  • Fana Sparebank er en selvstændig sparekasse med hovedkontor i Bergen i Norge. Koncernen består udover Fana Sparebank også af Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt 
  • Koncernen har cirka 135 medarbejdere og i omegnen af 50.000 privat- og erhvervskunder 
  • Banken har stort fokus på samfundsansvar og bæredygtighed og er en aktiv deltager i en række initiativer og organisationer inden for bæredygtighed og ESG. Blandt andet er banken klimaneutral og har underskrevet den verdensomspændende forpligtelse Net-Zero Banking Alliance 2050   

 

Læs mere om Fana Sparebank

SDC og Fana Sparebank

Stig Valderhaug, (SDC), Torben Finnemann (SDC) , Lisbet K. Nærø (Fana Sparebank) og Inge Ådland (Fana Sparebank) / Foto: Mette Sommer