Case

Ét system på tværs af Norden

Findes der ét kernesystem, der kan håndtere både sprog, valuta, lovgivning og produkter på tværs af de nordiske lande? Og én it-udbyder med et godt onboarding-flow til nye kunder, når du vil starte en udelukkende digitalbank op? Det var de spørgsmål, som Facit Bank gerne ville have svar på, da de ledte efter den helt rigtige IT-leverandør i 2020. Valget faldt på SDC, som allerede betjener kunder i Danmark, Norge, Sverige og på Færøerne - med de samme systemer.

"Grunden til, at vi valgte SDC, var, at vi kunne få ét system,
der kunne fungere på tværs af Skandinavien"

Jesper Lyhne, CEO Facit Bank

Systemerne håndterer kunder på tværs af landegrænser

Den skandinaviske nichebank Facit Bank har afdelinger i både Danmark, Norge og Sverige. Med SDC som IT-leverandør kan Facit Bank håndtere kunder på tværs af de nordiske grænser.

Facit Bank er en af de få nystartede banker i Danmark i de senere år, og de åbnede i 2020. I 2021 åbnede banken også filialer i Norge og Sverige. De tilbyder forbrugslån og højtforrentede indlån. De bruger deres egen kreditvurdering og låneansøgningsproces med brug af låneagenter.

Banken anvender det samme Kernesystem og de samme produkter i alle tre lande, med kun få tilpasninger til de respektive markeder. Derudover benytter de også SDC's digitale univers (E-bank), Medarbejderportalen, SDC's koncernregnskabsløsning på tværs af landene og et fælles Data Warehouse.

Et godt onboarding-flow for nye kunder

Da Facit Bank udelukkende er en digital bank, sker onboarding af deres nye kunder online. Her har SDC udviklet en løsning, som er baseret på den vores norske kunder - Lea Bank og myBank - bruger. Facit Bank er dermed den første danske SDC-bank, der kun tilbyder en webbaseret onboarding-proces til deres nye kunder.

Om Facit Bank

Den digitale bank Facit Bank har fokus på opsparing til nogle af markedets højeste indlånsrenter og på livsvarige lån i form af forbrugslån og konsolideringslån til kunder med eksisterende forbrugslån. Den skandinaviske nichebank betjener cirka 31.000 kunder på tværs af det danske, svenske og norske marked. De har været kunder i SDC siden 2020.