Case

En moderne og åben IT-platform giver valgfrihed

SDC leverer konkurrencedygtige løsninger til det nordiske marked – og vi har gjort det i mere end 60 år. Med SDC som IT-partner har kunderne mulighed for forretningsudvikling i et fællesskab med andre nordiske pengeinstitutter samt at indgå samarbejder med relevante tredjeparter. Særligt sidstnævnte er noget, også vores norske kunder værdsætter.

SDC har en konkurrencedygtig løsning på det norske marked

For norske Lokalbank har muligheden for at indgå samarbejde med tredjeparter været en afgørende faktor for valget af IT-leverandør. Det er væsentligt for bankerne, at SDC har en moderne IT-platform, som letter samarbejde med de dygtigste partnere i markedet. SDC’s åbne kernesystem gør det nemlig muligt for bankerne at tilvælge løsninger fra andre leverandører. Bankerne kan dermed vælge enten at udnytte stordriftsfordelene hos SDC eller tilpasse deres platform til en unik, skræddersyet løsning.

Fx har Lokalbank et vigtigt samarbejde med SDC og Stacc Insight AS om understøttelse af kreditprocessen. Her arbejdes der pt. med løsninger omhandlende fuldautomatisering af udvalgte processer - fra kunden tager kontakt, til lånet er udbetalt på kundens konto. 


Ud over samarbejdet med Stacc har Lokalbank samarbejde med en række andre tredjepartsleverandører, hvor man sammen med SDC løbende vurderer, om partnerskaberne giver mulighed for at opnå synergier på tværs af landegrænser. Et godt eksempel på dette er samarbejdet med Kundesjekk (Kundesjekk.no er et produkt fra BankID og BankAxept AS), som oprindeligt blev indgået som et partnerskab mellem Lokalbank og Kundesjekk, men hvor dele af løsningen nu implementeres som en fællesløsning til SDC-pengeinstitutter på tværs af hele Norden.

«SDC tilbyr konkurransedyktige priser og løsninger, som danner et sterkt og vigtigt grunnlag for vår forretning. Med samarbeidet får vi mulighet for å fokusere på vår forretningsutvikling i et tett samarbeid og fellesskap med andre nordiske banker».

Bjørn Asle Hynne, Administrerende direktør i Aasen Sparebank og bestyrelsesformand i LOKALBANK-Alliansen

«Gode digitale helhetsløsninger og en konkurransedyktig IT-plattform krever oppmerksomme kunder. Vi blir nødt til å følge med og sørge for at vi har gode leverandører, som gir leverer gode løsninger til konkurransedyktige priser. Vi opplever at SDC forstår dette og bestreber seg for å levere dette, enten alene eller sammen med dyktige tredjepartsleverandører».

Bent R. Eidem, CEO i LOKALBANK-Alliansen


Om LOKALBANK-Alliansen

LOKALBANK består af 10 selvstændige banker, der har indgået et samarbejde om fælles indkøb og standardisering for at styrke bankernes kundetilbud og konkurrenceevne. Bankerne har i den forbindelse stiftet LB Selskapet AS, som har til opgave at bistå bankerne med at udvikle effektive serviceydelser af høj kvalitet og at facilitere samarbejdet mellem bankerne. LB Selskapet AS ejes af de 10 banker i alliancen, hvor hver bank har lige stor ejerandel, uanset størrelse, ligesom hver bank har sin egen plads i bestyrelsen.